Top
Tips voor de bevestiging van de Kam snaps drukknoopjes
Koop hier je Kam snaps tang en kam snaps drukkers. Na het lezen van deze tips kun je direct aan de slag! 

Oefen eerst een keertje op een restant stof.

Een Kam snap plastic drukknoop bestaat uit 4 onderdelen. Voor elke drukknoop heb je 2 buitenkapjes nodig en 2 verschillende binnenkantjes. 

Druk het gedeelte met het pinnetje door de stof, eventueel kun je eerst een gaatje maken met een toornmesje of priem, maar vaak is dat niet nodig omdat het pinnetje zelf vrij scherp is.Leg 1 van de binnenonderdelen over het pinnetje. Druk het alvast met de hand aan, zodat de kans op verschuiven nihil is. 
Pak de Kam snaps tang en zorg dat het plastic kapje in de mal valt (let op dat je de juiste maat mal gebruikt) en knijp de tang stevig vast. De drukker is goed, als de binnenkant goed plat geknepen is.  Als je de drukker sluit hoor je een klik geluid.

Het veranderen van de mal gaat eenvoudig. Het schroefje aan de onderkant van de tang draai je open totdat je de mal eruit kunt halen. Plaats de juiste maat mal en draai het schroefje dicht. Let erop dat je het schroefje niet te strak dicht draait!


Wat als de kam snaps niet goed sluiten?

* Zorg dat je genoeg kracht zet als je de tang dicht knijpt. Als je nogmaals de snap wilt aandrukken met de Kam snaps tang, verwijder dan eerst het rubberen gedeelte. Je kunt dan de metalen pin die het steeltje plat moet drukken, goed zien zodat je goed kan richten om het steeltje recht plat te drukken.
Rechts onder: te weinig kracht gebruikt tijdens aandrukken van de tang.
Rubberen gedeelte kun je makkelijk van de tang af trekken.Zonder rubberen gedeelte kun je de metalen pin goed richten op het steeltje wat plat gedrukt moet worden.

* De kans is groot dat de drukker verschoven is tijdens het aanbrengen door onjuist gebruik van de tang. Zorg dat je altijd de juiste maat mal gebruikt voor de drukker. Bij de Kam snaps tang worden standaard de maten T3, T5 en T8 mallen geleverd. 

* Wellicht zit er te weinig stof tussen de drukknoop. Dit kun je op meerdere manieren eenvoudig oplossen. Je kunt een klein beetje stof  vouwen en over het steeltje schuiven, zodanig dat je het vanaf de buitenkant niet ziet. Maar om het extra op te vrolijken kun je ook een applicatie of een stukje vilt er tussen leggen.

* Dunne stof en tricot kun je het beste verstevigen met bijvoorbeeld vlieseline, voordat je de kam snaps bevestigt.

* Verwijder nooit een fout geplaatst drukkertje met de tang door deze schuin op de drukker te zetten! Sluit nooit de tang zonder drukker in de mal. Hiermee beschadig je de mal en kun je afdrukken gaan krijgen van deze beschadiging op elke drukker die je daarna gaat zetten.


Tang drukt randje van de kleine T3 drukker stukBij de kleine T3 drukkers komt het bij de meest ervaren gebruikers voor dat de originele Kam snap tang het randje van de kleine Kam snap kapot drukt, foto 1. Als dit dus gebeurt, werkt de drukker niet.
Wat heel belangrijk is, is dat alle schroeven van de tang goed aangedraaid worden en dat de Kam snap zeer secuur op de mal gelegd wordt. Aangezien de metalen pin net in het smalste onderdeel van de T3 drukker past, schaaft de pin regelmatig een klein beetje aan de binnenkant van de drukker, zie ook 2de foto. Dit is niet erg, de drukker sluit gewoon., aldus de fabrikant KAM.

Andere verkopers hebben dezelfde ervaring. Eventueel zijn er elders speciale persen te koop waarmee je de T3 drukkers makkelijker kan bevestigen. 


Veel informatie met foto's en video's kun je hier vinden.